Lediga jobb

Ballongens Montessoriförskola söker förskole- eller montessorilärare.

Hos oss har du som anställd möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Vi arbetar kontinuerligt för att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med en härlig lagkänsla.

Välkommen med din ansökan!


Om förskolan

Ballongen är en liten och trevlig förskola med engagerade pedagoger i en lugn och trygg miljö. Vi finns i det strategiskt belägna i industriområdet Ar, nära E4:an där vi bedriver en verksamhet inspirerad av Maria Montessoris pedagogiska modell. Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ och vi som arbetar här har en god gemenskap och ett starkt driv att utveckla vår skola. Vi arbetar med vårt värdegrundsarbete RATT; respekt, ansvar, trygghet och trivsel för att skapa ett gott klimat på skolan.

Vi har en stor känsla för naturen och hos oss får barnen vara mycket ute på vår fina skogbeklädda gård. Resultatet blir gladare barn, om än lite smutsigare. Varje vecka går barnen i ”Naturskola” vilket ofta sker i obanad terräng, vilket bidrar till bättre motorik och ökad kreativitet. Barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje utnyttjas för att öka förståelsen för sambanden i naturen.

Ditt uppdrag
Vi är en liten förskola och du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor med att planera, genomföra, följa upp och utveckla undervisningen. Varannan fredag förmiddag kommer du att tillsammans med dina kollegor planera verksamheten för två veckor framåt och varje termin deltar du i planeringsdagar med dina kollegor. Kontinuerlig vidareutbildning av dig som lärare sker via kollegiala samtal samt kurser vid behov. 


Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarexamen eller montessorilärarexamen med inriktning mot förskola. Du har erfarenhet från förskoleverksamhet och gärna av att arbeta med montessoripedagogik. Goda IT kunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är en nyfiken, kreativ och kompetent och leder det pedagogiska arbetet så att läroplanens mål och intentioner förverkligas. Du har ett tydligt barnfokus och genom ditt förhållningssätt bidrar du till att hålla en tydlig struktur. Du arbetar aktivt för att skapa inspirerande och utmanande lärmiljöer så att alla barn får förutsättningar att utveckla sitt kunnande.
Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och visar med ett stort hjärta att du ser varje barn. Slutligen vill vi att du har ett stort tålamod och har förmåga att se helheten i verksamheten.

Instruktioner för ansökan om anställning: 

Ansökan sker elektroniskt via e-post till marie.eldh[snabel-a]ballongen.com

Upplysningar om anställningen lämnas av rektor Marie Eldh på marie.eldh[snabel-a]ballongen.com eller 072-550 09 94

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning

Tillträde: 2020-08-03 eller enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Knivsta

Publicerat: 2020-06-02


Sista ansökningsdag: 2020-06-18

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.